Kuchnie świata: Pakistan Składniki: (na 2-3 porcje) - włoszczyzna: - 1-2 sztuki marchwi, - 1-2 sztuki pietruszki - korzeń, - pęczek naci pietruszki, - 20-30 g pora, - 1/4 średniej wielkości selera - 2 udka z kurczaka - 1,5 litra wody - pieprz i sól do smaku - szczypta ziela angielskiego - 2 liście laurowe - 2-3 wyciśnięte ząbki czosnku - 2-3 plasterki świeżego imbiru - 5-6 plasterków suszonego jabłka- opcjonalnie może być świeże jabłko Przygotowanie: 1. Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić w dużą kostkę, bądź plasterki, natkę poszatkować, czosnek wycisnąć 2. Gotować aż mięso będzie gotowe: miękkie i białe, pod koniec gotowania dodać jabłka i gotować jeszcze około 5-10 minut 5. 3. Gdy warzywa będą w pół miękkie, dodać udka 4.