Wybuchowy deser

Beata
Desery
10.06.2015 0:25
Wybuchowy deser

Składniki: 1 opakowanie biszkoptów podłużnych 1 łyżka rodzynek 1 łyżka żurawiny 2 szklanki mleka 1 łyżeczka masła 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru Polewa: 100 g masła 3 łyżki mleka 2 łyżki kakao 2-3 łyżki cukru owoc granatu Wykonanie: Odstawić z palnika powstały budyń, dodać masło, rodzynki, żurawinę i dokładnie wymieszać,aby składniki się połączyły. Ja zrobiłam z owocem granatu, ale mogą być maliny, truskawki i każde inne owoce sezonowe. Pół szklanki mleka odlać, resztę zagotować z cukrem. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z pozostałym zimnym mlekiem i wlać do gotującego się. W małym garnuszku roztopić masło, dodać cukier, kakao i mleko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/06/wybuchowy-deser.html