800 g karkówki wieprzowej 1 puszka ananasa 2 ząbki czosnku 2 cebule 2 czerwone papryki 3 średnie pomidory 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1 pęczek szczypiorku 250 ml śmietany 18% Wykonanie: Ananasa, paprykę,cebulę pokroić w kostkę. Do rondla wlać zalewę z ananasa, dodać pomidory,paprykę,przecier pomidorowy i połowę cebuli. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron wraz z pozostałą cebulą i czosnkiem. Dolać 1/2 szklanki wody i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Mięso pokroić w kostkę 3x3 cm i oprószyć solą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/02/gulasz-z-ananasem-i-papryka.html