Truskawkowe ciasto na maślance z migdałową kruszonką

Monika
Ciasta
09.06.2015 21:57
Truskawkowe ciasto na maślance z migdałową kruszonką

składniki: ciasto 350 g mąki pszennej, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1/2 szklanki oleju Rapso kruszonka 50 g masła 50 g cukru 20 g mąki Młyn Kopytowa 50 g tartych migdałów Back Mit oraz truskawki ok 500 g Przygotować kruszonkę. W jednej misce połączyć wszystkie składniki suche a w drugiej składniki mokre. Na wierzchu ułożyć truskawki, moje były duże więc przekroiłam je na pół. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut, do suchego patyczka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/06/truskawkowe-ciasto-na-maslance-z.html