Składniki: (1-2 małe porcje) - 5 marchewek - sól i pieprz do smaku - oliwa z oliwek - kilka kropli soku z cytryny - świeży rozmaryn do dekoracji Przygotowanie: Marchewkę umyć, pokroić w cienkie paseczki ( najlepiej użyć do tej czynności obieraczki do warzyw, paseczki wyjdą wtedy cieniutkie i równe, jest to ważne ze względów estetycznych- ale także podczas gotowania wszystkie będą gotowe w tym samym czasie). Sprężyste paski układamy na talerzu i skraplamy je odrobinką oliwy z oliwek i kilkoma kroplami soku z cytryny. Podajemy samodzielnie- jako przystawkę, bądź przekąskę bądź jako dodatek do dania głównego. I gotujemy marchewkę do miękkości, uważając by jej nie rozgotować.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/02/makaron-marchewkowy.html