Bardzo proste w przygotowaniu :) Składniki: (na dużą blachę o wymiarach około 32 cm na 23 cm) - 450 g mąki - 1/2 łyżki proszku do pieczenia - 1/2 łyżki sody oczyszczonej - 250 g drobnego cukru - 6 jajek - 200 ml jogurtu naturalnego - 200 g roztopionego masła roślinnego - 30 g cukru waniliowego - 10 g kakao - 1 kg truskawek Przygotowanie: 1. Piec: 20-30 minut w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec aż patyczek będzie suchy i nie będzie lepił się ciastem od 40 do 60 minut. Uwaga: 1.Ciasto jest mocno truskawkowe i wilgotne, sprawdzając patyczkiem czy się upiekło wybieraj miejsca gdzie nie było truskawek; Podawać po całkowitym ostudzeniu. Idealnie smakują z jogurtowymi lodami truskawkowymi i z dodatkiem świeżych truskawek oraz mięty. Wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier,kakao. Ciasto jogurtowe z odrobinką kakao i dużą ilością truskawek. 2. W drugiej misce zmieszać jajka z jogurtem.