Składniki: - 500 g mięsa mielonego - 300 g białej kapusty - 200 g pieczarek - 1 duża cebula - 1 jajko - łyżka posiekanej natki pietruszki - łyżka posiekanego koperku - 2 łyżki bułki tartej - sól, pieprz - olej na ciasto: - 1,5 szklanki mąki - 3/4 szklanki mleka - 1 jajko Przygotowanie: Pieczarki oraz cebule obieramy i wraz z kapustą ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy. Mieszamy wszystkie składniki na ciasto do utworzenia jednolitej masy, obtaczamy w niej kotlety i od razu kładziemy na rozgrzany olej. Kotlety z mięsa mielonego wcale nie muszą być nudne, urozmaicone smakują też dobrze, a może i lepiej ;). Mięso mielone mieszamy z jajkiem, zieleniną, bułka tartą i podsmażoną kapustą, pieczarkami, cebulą, a następnie wszystko dokładnie mieszamy. Warzywa podsmażymy na łyżce oleju aż woda odparuje, po czym odkładamy do ostygnięcia.