Petit pains au chocolate

Anna
Śniadania
05.06.2015 11:32
Petit pains au chocolate

Niech smak przemówi ;)Potrzebne nam:- 2, 5 szklanki mąki pszennej- 1 łyżka mąki ziemniaczanej- opakowanie drożdży w proszku- niepełna łyżeczka soli- szklanka ciepłego mleka- jajko- 4 łyżki oliwy z oliwek- 4 łyżki cukru- 4-5 kostek gorzkiej czekoladyPrzygotowanie:Oba rodzaje mąki wymieszać z solą i drożdżami. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem i odstawić na 20-30 minut w ciepłe miejsce, żeby wyrosły. Petit pains, czyli małe francuskie bułeczki zajadane zwykle z masłem lub konfiturami Czekoladę pokroić ostrym nożem na małe kawałeczki i zagnieść z ciastem. Zapraszam do lektury wpisu, może uda mi się Was namówić na własny wypiek tych cudownych francuskich smakołyków. Następnie z ciasta uformować 10 podłużnych bułeczek, przypominających kształtem malutkie bochenki chleba.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2015/06/petit-pains-au-chocolate.html