Składniki: 200 g makaronu świderki, u mnie duże świderki szklanka pomidorów pelati z puszki 1/3 brokuła 3 ząbki czosnku 4 garście świeżej rukoli 4 łyżki czarnych, drylowanych oliwek oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku z brokułem podzielonym na różyczki. Aby poprawić samopoczucie zimą, przygotowuję dania, które kojarzą mi się z ciepłym morzem, słońcem i bezchmurnym niebem, gdzie można zrywać oliwki i pić sok wyciśnięty z czerwonych, sycylijskich pomarańczy. Dodajemy szklankę pomidorów pelati z puszki i dusimy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://mojasmaczna-kuchnia.blogspot.com/2015/01/makaronowe-szalenstwo-karnawaowe.html?utm_source=BP_recent