Składniki: (na około 10-12 sztuk) - 100 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 175 g cukru - 225 g masła - 100 g czarnej czekolady - 4 jajka, roztrzepane - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - 75 g wiórków kokosowych - 450 g twarogu miękkiego - 100 g masła, miękkiego - 2 szklanki cukru pudru - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - niebieski barwnik: pół lub całe opakowanie barwika w żelu około 5-10 ml - Ubita śmietana 36% - posiekane rodzynki- możne również użyć małych kawałeczków czekolady - użyłam malutkiego kółeczka wyciętego ze zwykłego jasnego biszkoptu, może to być malutkie ciasteczko z czekoladą np z przepisu poniżej, trzeba jednak pamiętać by ciasteczko było malutkie i mieściło się potworkowi w buzi. Wymieszać wszystkie składniki i nanieść na wierzch ostudzonych babeczek najpierw przy pomocy nożyka bądź łyżeczki na gładko smarować wierzch babeczki by nie widoczne były prześwity z ciasta. - misa o wysokich ściankach - mikser - szpryca bądź rękaw cukierniczy i końcówka o kształcie gwiazdki - foremki do babeczek - papilotki - łyżka do nakładania ciasta 1.Do miseczki wsypać: mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól 2. 3. Gdy zapełnimy całą przestrzeń babeczki, bierzemy mały ostry nożyk i kroimy poprzeczny otwór na około 1,5-2 cm w zależności od wielkości naszego ciasteczka. 2. Następnie nakładać przy pomocy szprycy/rękawa małe gwiazdki bardzo blisko siebie- tak jakbyśmy robili malusieńkie bezy. Na wierzch białej śmietany położyć po kawałeczku posiekanej rodzynki bądź czekolady Smacznego :)