Galaretki przygotowujemy zgodnie z instrukcją jak na opakowaniu, ale z mniejszą ilością wody. Na blachę ( z wyposażenia piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia wylać ciasto i piec w 180 stopniach C około 15 minut. Wylać ciasto na płaską blaszkę Wyłożyć blaszkę ciastem Ciasto z truskawkami i galaretką Składniki: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki szczypta soli 2 galaretki truskawkowe truskawki cukier puder do posypania Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Wyciągnąć z piekarnika i jeszcze gorące ciasto obrócić do góry papierem i usunąć go z ciasta. Kiedy galaretki będą już tężały zalać ciasto równo z brzegiem foremki i przykryć szczelnie ciastem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/05/ciasto-truskawkowe-z-galaretka.html