Składniki: -> 1 jabłko ->50 gramów kaszy jaglanej -> 300-400 ml mleka -> ½ łyżeczki cynamonu -> 0,5 łyżeczki imbiru -> miód [ w zależności od preferencji] Wykonanie: Kasze jaglaną płuczemy dokładnie na sitku. W tym czasie dokładnie myjemy jabłko, kroimy na drobne kawałki i dodajemy do garnka. W tym czasie dokładnie myjemy jabłko, kroimy na drobne kawałki i dodajemy do garnka. Przekładamy do misy blendera dodajemy miód i przyprawy oraz mleko [ ilość w zależności jaką konsystencję chcecie otrzymać]. Przekładamy do misy blendera dodajemy miód i przyprawy oraz mleko [ ilość w zależności jaką konsystencję chcecie otrzymać]. 2/3 mleka wlewamy do garnka i wsypujemy kaszę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://jedzzdrowozyjzdrowofb.blogspot.com/2015/04/szarlotkowy-koktajl-jaglany.html