Mortadela z botwiną i serem feta

Beata
Obiad
26.05.2015 2:40
Mortadela z botwiną i serem feta

Przygotowałam dzisiaj z niej kotlety w płatkach kukurydzianych z nadzieniem z botwiny i serkiem feta. Składniki: 600 g kiełbasy mortadeli 1 pęczek botwiny 100 g sera feta 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła klarowanego 1 szklanka płatków kukurydzianych Każdą kieszonkę kotleta napełnić farszem z botwiny i fety i obtoczyć je w roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzać masło i przez około 30 sekund podsmażyć na nim posiekany czosnek, a następnie dodać posiekaną botwinę (same liście z łodyżkami )

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/05/mortadela-z-botwina-i-serem-feta.html