Pieczeń z pieczarkami

Monika
Obiad
22.05.2015 18:56
Pieczeń z pieczarkami

Można też podać ją na ciepło jako danie obiadowe z sosem i dodatkami jednak ja wolę na zimno jako wędlinkę na kanapki. składniki: 1,3 kg mięsa mielonego z łopatki 2 jajka 5 łyżek bułki tartej małe pieczarki ok 14-16 szt 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki majeranku 1 łyżka oregano 1 płaska łyżeczka mielonego czarnego pieprzu sól do smaku 250 ml mięsnego bulionu Pieczarki ugotować i osączyć, odstawić. Pieczarki można dać w całości tak jak ja to zrobiłam lub dodać do mięsnej masy pokrojone w drobną kostkę. Pieczarki daje ugotowane ponieważ surowe podczas pieczenia kurczą się i w pieczeni robią się dziurki i pieczarki wypadają. Następnie w dwóch rządkach ułożyć ugotowane pieczarki lekko wciskając je w masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut, funkcja góra dół.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/05/pieczen-z-pieczarkami.html