Zapiekanka z kaszy bulgur i młodej kapusty

Beata
Zapiekanki
18.05.2015 23:07
Zapiekanka z kaszy bulgur i młodej kapusty

Składniki: 2 szklanki kaszy bulgur 5 szklanek wody 1 mała młoda kapusta 1 łyżka masła klarowanego 1 średnia marchewka 1 cebula 1 puszka pomidorów 1/4 łyżeczki kuminu rzymskiego sól pieprz ziołowy 150 g sera żóltego Wykonanie. Dodać kapustę, wlać 1/4 szklanki wody i dusić około 10 minut, a następnie wlać puszkę pomidorów, dodać kumin,sól i pieprz. W naczyniu żaroodpornym wykładamy połowę ugotowanej kaszy i uciskamy łyżką ma gładko. Kapustę wraz z sosem który powstał wlewamy na kaszę i również wygładzamy lekko uciskając łyżką. Na 1 szklankę kaszy wlać 2,5 szklanki wody. Na dwie szklanki kaszy należy wlać 5 szklanek wody. Ponownie warstwa kaszy i na wierzch starty żółty ser. Piec w 180 stopniach C do całkowitego rozpuszczenia się sera i lekkiego przyrumienienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/05/zapiekanka-z-kaszy-bulgur-i-modej.html