Rolada z jabłkami i bakaliami

Beata
Ciasta
16.05.2015 3:14
Rolada z jabłkami i bakaliami

Składniki: 4 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżki masła 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki rodzynek 1 duże jabłko 2 łyżki płatków migdałowych 2 łyżki ziaren słonecznika cukier puder do posypania Wykonanie: Masło roztopić i przestudzić. Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą pianę. Rozłożyć na niej jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę, słonecznik,płatki migdałowe i rodzynki. Pomysł spalił na panewce, bo nie miałam właściwie nic, żeby zrobić jakiś krem. Miałam straszną ochotę na coś słodkiego, że postanowiłam coś upiec. Po upieczeniu gorące wykładamy na ściereczkę, odrywamy papier i zwijamy w roladę. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać łyżką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/05/rolada-z-jabkami-i-bakaliami.html