Bitki wołowe z cebulką

Marta
Obiad
12.05.2015 7:15
Bitki wołowe z cebulką

Ale raz na ruski rok można zaszaleć:) Składniki: - ok. 60 dkg wołowiny - 3-4 cebule - 2 łyżeczki czerwonej pasty curry - 3 listki laurowe - 3 ziarna ziela angielskiego - 2 ząbki czosnku - 2-3 łyżki oleju rzepakowego - sól i pieprz do smaku Wołowinę umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym i pokroiłam w plastry grubości ok. 1 cm. Wszystko razem dusiłam pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 1,5- 2 godziny (w razie potrzeby należy dolać trochę wody), aż mięso całkowicie zmięknie. Następnie całe mięso zalałam taką ilością wody, by je całkowicie przykryła oraz dodałam: listki laurowe, ziele angielskie, pastę curry i posiekaną cebulę. Każdy plaster rozbiłam tłuczkiem do mięsa z obu stron (najlepiej do tego użyć folii spożywczej), po czym mięso doprawiłam solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://taste-eat.blogspot.com/2015/05/bitki-woowe-z-cebulka.html