składniki: ciasto 300 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 200 g masła 100 g cukru pudru 1 żółtko 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli kruszonka 75 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 75 g tartych migdałów Back Mit 100g cukru 100 g masła oraz 500 g rabarbaru Przygotować ciasto. Ciasto podane na talerzu z kolekcji Martha Gold Porcelana Bogucice Polecam też inne ciasto z rabarbarem: Rabarbar dokładnie umyć i pokroić na małe kawałki, oprószyć cukrem i rozłożyć na cieście. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut, funkcja góra-dół.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/05/kruche-ciasto-z-rabarbarem-i-migdaowa.html