Pieczone jabłka

przepis
Pieczone jabłka
12Paź
Przepis

Składniki

ilość porcji: 4

4 średnie jabłka, umyte i osuszone

Nadzienie

1 dojrzały banan, rozgnieciony widelcem

2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich

1 łyżeczka cukru

2 łyżki jogurtu greckiego

4 kawałeczki masła

1 łyżka cukru do posypania

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min. › Gotowanie: 30min. › Gotowe w: 40min.

Przygotować nadzienie: wymieszać banana z orzechami 1 łyżką cukru i z jogurtem.

Rozgrzać piekarnik do 230 C. Naczynie żaroodporne lub blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem.

Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne i napełnić nadzieniem, na wierzch kładąc po kawałeczku masła.

Ułożyć jabłka w przygotowanym naczyniu i piec w nagrzanym piekarniku około 30 minut. Posypać cukrem i podawać na ciepło.

następna inspiracja
Zobacz nasze filmy:
SKOMENTUJ
następna inspiracja
ZOBACZ RÓWNIEŻ