Przepis podłapałam od mojej koleżanki, która przekonała mnie do tuńczyka na ciepło, jednak trochę go zmodyfikowałam i też wyszło pysznie :) Składniki: 100 g kaszy gryczanej ugotowanej ( 1 torebka) 1 puszka odsączona tuńczyka w sosie własnym 2 duże łyżki otrębów owsianych 2 jajka 1 czerwona cebula sól i pieprz do smaku Przygotowanie: W misce połącz kaszę, odsączonego tuńczyka w kawałkach, otręby, jajka, cebulę posiekaną na bardzo drobna kostkę. Kotlety formuj łyżką na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju i smaż z obu stron, aż ładnie się zarumienią.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/04/kotleciki-z-otrebami-kasza-gryczana-i.html