Bardzo polecam :) - ok. 250 g dowolnego makaronu - 1 średnia cukinia - ½ sera Feta (ok. 135 g) - 3-4 duże ząbki czosnku - ¾ łyżeczki tymianku - starta skórka z ½ cytryny - kilka listków świeżej bazylii - 2 łyżki oliwy - sól - pieprz - Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Świeży, wiosenny makaron z cukinia i Fetą, doprawiony do smaku czosnkiem, tymiankiem, bazylią i odrobiną startej skórki z cytryny. Nie rezygnujcie z tej szczypty skórki z cytryny – idealnie komponuje się i jednocześnie trochę niweluje słoność fety. Na samo wspomnienie robię się znowu głodna ;) Smakowo zbliżona do tarty na serowym spodzie z kurczakiem. - Na wierzch pokruszyć ser Feta oraz posypać startą skórką z cytryny. - Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać cukinię i lekko posolić.