Warzywne puree

Ewelina
Obiad
20.04.2015 15:14
Warzywne puree

jeden ziemniak jedna marchewka brokuły świeże lub suszone zioła (np. tymianek, oregano) przyprawy: szczypta cynamonu, szczypta imbiru, szczypta kurkumy dwie łyżki oliwy z oliwek łyżka jogurtu naturalnego Przygotowanie puree warzywnego Wszystkie warzywa kroję w dużą kostkę (brokuły rozdzielam na mniejsze kawałki) i gotuję na parze do miękkości. Składniki Dodatek ziół i przypraw jest świetnym sposobem na wzmocnienie smaku, co w naszym przypadku daje efekty dużo lepsze niż w przypadku gotowych obiadków ze słoiczków. Gotowe pure nie prezentuje się może jakoś spektakularnie, ale staram się zawsze, aby nie było nazbyt rozdrobnioną papką, a dla urozmaicenia przyozdabiam je łyżką jogurtu naturalnego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zajadam.pl/przepisy-dla-dzieci/puree-warzywne