Składniki 1 średniej wielkości jabłko 1 duża marchewka 1 pomarańcza sok z 1/2 cytryny ok. 100 ml wody szczypta imbiru i kardamonu do podania: 1 łyżka ziaren słonecznika, lekko uprażonych na suchej patelni (można zastąpić pestkami dyni), płatki chili (opcjonalnie), natka pietruszki Wartości odżywcze Jabłko – to prawdziwy eliksir młodości. Zawierają także inne cenne składniki: witaminy A, B, B12 i P. Są bogate w kwas foliowy i potas – dlatego jedzenie tych owoców polecane jest kobietom w ciąży. Wpływa także na układ odpornościowy – marchew jest bardzo dobra na wzmocnienie organizmu. Owoc rozprawi się z cholesterolem – już 1-2 jabłka każdego dnia potrafią znacznie obniżyć stężenie złego cholesterolu. Pomarańcza – tak jak pozostałe cytrusy zawiera sporo witaminy C, która poprawia odporność organizmu, ułatwia przyswajanie żelaza, i dodaje energii. Pomagają walczyć z kilogramami – są niskokaloryczne, usprawniają proces trawienia oraz skutecznie hamują apetyt. Wzmacniają odporność – są bogate w witaminę C, szczególnie te kwaśniejsze odmiany.