Zapiekane naleśniki z indykiem po meksykańsku

Katarzyna
Obiad
17.04.2015 5:57
Zapiekane naleśniki z indykiem po meksykańsku

Porcja na 13-15 Naleśników Farsz: 250 g mięsa mielonego z indyka 1 łyżka masła klarowanego 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczkę pasty węgierskiej 1 łyżeczka bazylii, tymianku, oregano,ziół prowansalskich, papryki słodkiej sól i pieprz do smaku 150 g sera żółtego startego ( może być gouda) szczypiorek do dekoracji Wszystkie składniki znajdziesz tutaj Przygotowanie: Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i smaż mięso, następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę i sprasowany czosnek. Składniki na naleśniki: 200 g mąki pszennej 3 szklanki mleka 2 jajka szczypta soli 1 łyżka oleju + do smażenia Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj na gładką masę i smaż na patelni z obu stron, aż się zarumieni. Na każdego naleśnika nałóż po 2 łyżki farszu, rozprowadź go w jednej linii i posyp odrobiną sera. Jak już wszystkie naleśniki znajdą się w formie, posyp je pozostałym serem. To kolejny obiad bardzo prosty w wykonaniu i najważniejsze, że na każdą kieszeń. Piecz naleśniki w 180 C przez 15-20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/04/zapiekane-nalesniki-z-indykiem-po.html