Składniki: podwójna pierś z kurczaka przyprawy: pieprz ziołowy, czosnek granulowany, papryka wędzona, curry łyżeczka oleju papier do pieczenia Przygotowanie Pierś z kurczaka dzielimy na porcje i lekko rozbijamy tłuczkiem. Surówki z młodych i chrupiących warzyw, chyba nie trzeba nikomu zachwalać, natomiast pierś z kurczaka pieczona na papierze na niewielkiej ilości tłuszczu jest soczysta, aromatyczna i ma mało kalorii. Surówka Składniki: 3 ogórki gruntowe pęczek rzodkiewki 2 łyżki posiekanego koperku łyżka jogurtu naturalnego (o niskiej zawartości tłuszczu) łyżka śmietany 18% łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz, cukier, papryka ostra Papier do pieczenia układamy na patelni, wylewamy na niego łyżeczkę oleju i rozsmarowujemy na całej powierzchni papieru. Z podanych składników wyjdą dwie porcje, a każda z nich to tylko 269 kcal (nie licząc ziemniaków).