Rolada szpinakowa z łososiem

Kuba
Przekąski
11.04.2015 7:49
Rolada szpinakowa z łososiem

Przy tym jest to bardzo dobre połączenie smaków, a i wygląda apetycznie Ingredients - 200g łososia wędzonego - 4 jajka - 450g mrożonego szpinaku - 200g serka śmietankowego/kanapkowego - 3 łyżki jogurtu naturalnego - skórka z 1 cytryny - 4 łyżki posiekanego koperku - sok z połówki cytryny - gałka muszkatołowa - sól, pieprz Instructions - Mrożony szpinak roztopić na patelni, odsączyć z nadmiaru wody i odstawić do ostygnięcia. - Z ciasta ściągnąć papier do pieczenia, rozsmarować na cieście serek, na wierzch ułożyć plastry łososia jak na zdjęciu. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, następnie na małych obrotach dodawać pojedynczo żółtka. Na końcu dodawać sok z cytry ostrożnie, aby serek nie był za kwaśny. Mimo, że wygląda na oko dość skomplikowanie – to wykonanie jest naprawdę proste dla każdego kto piecze regularnie biszkopty. Serek, jogurt, koperek i skórke z cytryny razem wymieszać doprawić solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.pl/rolada-szpinakowa-lososiem/