Składniki: - puszka cieciorki - Bonduelle gotowane na parze - 2 małe pietruszki - kawałek selera - ¼ pora (biała część) - 1 mała cebula - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki - sól, pieprz, - gałka muszkatołowa, kurkuma, ostra papryka - 1 jajko - 4 łyżki kaszy manny - 1 łyżka mąki owsianej - 1 łyżka oleju Przygotowanie: Przede wszystkim bogate źródło białka, pomaga w odchudzaniu, obniża ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, a na dodatek jest afrodyzjakiem ;) Miałam ochotę na jakiś warzywny pasztet i tak powstał ten z cieciorką. Pietruszkę oraz seler obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i razem z porem gotujemy do miękkości, a następnie odcedzamy. Wkładamy masę do foremki i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 1 - 1,5 godziny.