Zupa serowa z mozzarellą. Pyszna, syta, wykwintna :)

Nela
Zupy
02.04.2015 18:44
Zupa serowa z mozzarellą. Pyszna, syta, wykwintna :)

Na talerzach rozkładam pokrojone na ćwiartki ugotowane jajko na twardo ( pól jajka na porcję ), przekrojone na pół małe kuleczki mozzarelli, zalewam gorącą zupą ( ważne aby zupa była gorąca wtedy mozzarella, będzie się ciągła jak na pizzy ).Posypuję Dodatki - opakowanie mozzarelli ( małe kuleczki ) - jajka na twardo - zielona cebulka Wykonanie Podudzia z kurczaka zalewam wodą i gotuję wraz z warzywami do miękkości. Polecam :) Składniki - podudzia z kurczaka ( pałki ) 6 szt. - marchewka, pietruszka, kawałek selera - mała cebula, czosnek 2 ząbki - serki topione kremowe 6 trójkącików - sól, gałka muszkatołowa - śmietana 30% 200 ml. I nie ma ,że Wielkanoc, czy Boże Narodzenie , nie ma ,że barszczyk, czy żurek, zawsze pada na serową. Do półlitrowego garnuszka odlewam chochelkę wrzącego wywaru, wrzucam do niego pokrojone w plasterki serki topione i miksuje do rozpuszczenia. Mięsko obieram, rozdrabniam, marchewkę kroję w plasterki i wrzucam wraz z mięsem do zupki. Kiedy jesteśmy zaproszeni na rodzinny obiad, mam pyta jaka zupę zrobić? Kolejny przepis z kuchni mojej mamy :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/05/zupa-serowa-z-mozzarella-pyszna-syta.html