Składniki: 1 pierś kurczaka 1 puszka pomidorów 1 trawa cytrynowa 1 por 1 seler 1 korzeń pietrukszki 2 marchewki 4 ząbki czosnku 1 cebula czerwona 1 puszka kukurydzy 1 czubata łyżka pasta chilli 1 puszka mleka kokosowego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Pora, selera, marchewki umyć, obrać i pokroić na kosteczkę. Zmniejszamy ogień doprawiamy lekko solą i pieprzem, dodajemy czosnek, pomidory, trawę cytrynową, pastę chilli i cebulę, wszystko gotujemy ok 30 minut na wolnym ogniu. Uwielbiam tajskie zupy, jednak jak przyjechałam do rodziców okazało się, że w sklepach jest brak składników - urok małego miasta :(. Do garnka wlewamy 2l wody i zagotowujemy następnie dodajemy pokrojonego kurczaka i warzywa. Gotujemy na wolnym ogniu jeszcze ok 10 minut.