Składniki
- 1 dojrzałe mango
- 2 banany
-pół jabłka
- wiórki kokosowe
- garść jagód lub borówek
-jogurt naturalny
-płatki owsiane
Przepis
1. Jagody lub borówki myjemy i wrzucamy do blendera razem z jednym bananem i przelewamy na spód szklanek. Następnie posypujemy warstwę jagodową 2 łyżkami płatek owsianych i zostawiamy.
2. Mango obieramy ze skóry i wydrążamy pestkę, kroimy i wrzucamy do blendera. Do mango dorzucamy również banana i pokrojone jabłko, łyżkę wiórek kokosowych i mały jogurt naturalny ( jeśli chcemy uzyskać prawdziwy mus rezygnujemy z jogurtu) i miksujemy.
3. Mus z mango wlewamy na płatki owsiane i odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Aby skrócić czas możemy przy miksowaniu owoców dorzucić kostki lodu.