Zrazy wołowe po myśliwsku

Ewelina
Obiad
13.03.2015 22:43
Zrazy wołowe po myśliwsku

Przepis

W domu remont. jesteśmy do połowy kwietnia pozbawieni całej kuchni :(. ostała nam się tylko lodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu mogę dalej przygotowywać wspaniałe i pyszne dania.

SKŁADNIKI:

800 g mięsa wołowego (udziec)

500 g pieczarek

1 opakowanie mrożonki (zupa grzybowa mroźna kraina)

2 duże czerwone cebule (posiekać)

8 ogórków kiszonych (słupki)

400 ml jogurtu naturalnego

sól himalajska

2 liście laurowe

3 ziarenka ziela angielskiego

2 ziarenka owoców jałowca

7 ziarenek pieprzu

świeżo mielony pieprz

przyprawa: suszone pomidory z bazylia i czosnkiem

musztarda sarepska

1 litr wody

PRZYGOTOWANIE:

Mięso kroimy na plasterki i ubijamy na cienkie plasterki (duże plastry). Mięso posmarować musztarda, doprawić solą, pieprzem i przyprawą (pomidory z bazylia i czosnkiem). Wypełnić cebulą i ogórkami i zawinąć. Ja musiałam związać mięso żeby roladki się nie rozwinęły.

W multicookerze ustawiłam opcję FRY i czas 10 minut. Obsmażyłam roladki z każdej strony. Do misy wlałam wodę, umyte pieczarki, przyprawy i zawartość opakowania z mrożonką. Następnie program STEW i czas 60 minut. W połowie otworzyłam pokrywę i odlałam do naczynia 2 chochelki wywaru żeby ostygł (zamknęłam pokrywę). Zmieszałam go z jogurtem. na 10 minut przed końcem otworzyłam pokrywę i dolałam do misy jogurt wymieszany z wywarem. przemieszałam i zamknęłam pokrywę.