Słodka pianka idealnie komponuje się z kwaskowatymi malinami. składniki: ciasto 130 g margaryny lub masła 4 żółtka 150 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 4 łyżki mleka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, użyłam proszku Wodzisław piana 4 białka 150 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki soku z cytryny oraz 400-500 g malin Ja robiłam również wersję z truskawkami, dałam małe owoce i piana nieco opadła ale ciasto było równie pyszne. Jednak obojętnie czy pianka wyrośnie czy schowa się między owocami ciasto smakuje rewelacyjnie zwłaszcza schłodzone w lodówce:) Jeszcze mamy jesienne malinki więc trzeba je wykorzystać i przygotować pyszne ciasto z ich udziałem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i podpiec ciasto aż lekko sie zarumieni ok 15-20 minut.