1 czubata szklanka mąki pszennej graham typ 1850 Młyn Kopytowa 50 g drożdży 1 szklanka letniej wody (250 ml) 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oregano duża szczypta soli dodatki 1 kulka mozzarelli 1 mały pomidor 3 plastry salami 4 plastry polędwicy 6 pomidorków koktajlowych 7 czarnych oliwek 2 trójkąty serka topionego sos pomidorowy lub domowy keczup przyprawa-suszone pomidory z czosnkiem i bazylią lub przyprawa do pizzy starty ser żółty do posypania W misce wymieszać obie mąki, sól, cukier i oregano. Gotowe ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 30-60 minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25-30 minut aż ciasto się zarumieni. Każdą część uformować w mały okrągły placuszek, posmarować keczupem i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem.