Pieczona karkówka w musztardzie delikatesowej

Monika
Śniadania
24.02.2015 18:51
Pieczona karkówka w musztardzie delikatesowej

Po prostu pyszności:) składniki: 1,4 kg karkówki 6 łyżek musztardy delikatesowej, użyłam Kieleckiej 10 łyżek oleju rzepakowego 4 ząbki czosnku 1 kopiasta łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka majeranku sok z połówki cytryny 1/2 szklanki wody W misce wymieszać musztardę, olej, sok z połówki cytryny oraz przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. W między czasie można mięso przekręcić ze 2-3 razy na drugi bok. Mięso piec w przykrytym naczyniu lub nakryte folią aluminiową aby musztarda się nie przypaliła. Naczynie przykryć pokrywką lub nakryć folią aluminiową i odstawić do lodówki na 24 godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/02/pieczona-karkowka-w-musztardzie.html