Bakłażanowe zawijańce

Krzysztof
Obiad
08.02.2015 9:15
Bakłażanowe zawijańce

Bakłażan myjemy i kroimy na cieniutkie , długie plastry - Każdy plaster lekko solimy i osączamy na sicie - Następnie smażymy każdy maczając w jajku i mące - Kładziemy na ręczniku papierowym , by osączyć z nadmiaru oleju - Po wystudzeniu nakładamy na każdy plaster - farsz i lekko zawijamy Farsz : - Ser ścieramy na drobnych oczkach i dodajemy pokrojony koperek , solimy - Wszystko mieszamy , dodajemy majonez , pieprz , przeciśnięty czosnek i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy - bakłażan - majonez - koperek , czosnek 4 duże ząbki - żółty ser około 30 dag - 3 jajka - mąka, olej do smażenia, sól Przygotowanie : -

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://prostepotrawy.blogspot.com/2012/06/bakazanowe-zawijance.html