Składniki: - ok. 60-70 dkg szynki wieprzowej - ok. 1/4 dużej główki kapusty - 1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej - 2 czubate łyżeczki czerwonej pasty curry (użyłam Tao Tao) - 1 puszka ciecierzycy - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 czubata łyżeczka mielonej czerwonej papryki - 1 łyżeczka suszonego cząbru - 2 łyżeczki suszonego majeranku - 2 listki laurowe - 2 ziarna ziela angielskiego - 1 łyżka oleju rzepakowego - sól i pieprz do smaku Na ostatnie 10 minut dodałam mrożoną fasolę, a na sam koniec dorzuciłam 2/3 puszki cieciorki (wcześniej odsączonej i opłukanej z zalewy). Po chwili dodałam pastę curry, liście laurowe i ziele angielskie, całość zalałam litrem wody i dusiłam pod przykryciem do momentu aż mięso będzie prawie gotowe. Ok. szklankę warzyw i pozostałą cieciorkę zmiksowałam z niewielka ilością sosu na gładka masę, którą zagęściłam danie.