Ciasto bananowe - BEZ PIECZENIA

Ewelina
Ciasta
02.02.2015 11:09
Ciasto bananowe - BEZ PIECZENIA

Składniki: (na blaszkę 19 x1 9 cm) masa 2 budynie bananowe z cukrem 3 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 200 g miękkiego masła ponadto 2 galaretki pomarańczowe ok. 45 sztuk herbatników ( w jednej warstwie użyłam kakaowych) 3 banany Sposób wykonania: 2 szklanki mleka i cukier zagotować. W 3 szklankach gorącej wody rozpuścić galaretki i odstawić w chłodne miejsce, do momentu, aż galaretka zacznie wyraźnie tężeć. Ja przygotowałam ciasto w małej, kwadratowej blaszce, ale lepiej zróbcie od razu z podwójnej porcji, bo znika błyskawicznie. Ucierać, aż masa będzie jednolita i puszysta, na koniec dodać sok z cytryny i wymieszać. Na herbatnikach, z bananową masą budyniową, kawałkami owoców i pomarańczową galaretką. Banana pokroić w plastry i poukładać na masie. Ciasto z kategorii łatwe – bez pieczenia. Na dnie blaszki ułożyć warstwę herbatników.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2014/06/Ciasto-bananowe-bez-peczenia.html