Przepis
Składniki
- gotowe ciasto francuskie
- cienkie kiełbaski drobiowe 6 szt.
- garść startego sera żółtego
- sos czosnkowy
- keczup
- przyprawa do pizzy
Wykonanie
Ciasto francuskie rozwijam,smaruję sosem czosnkowym. Kiełbaski układam po trzy wzdłuż siebie na każdym z dłuższych boków ciasta, posypuję je potartym serem.
Ciasto wraz z kiełbaskami zawijam do środka z dwóch boków, powstaje wałeczek z dwoma kiełbaskami obok siebie.
Następnie całość wkładam na chwilkę do zamrażalnika ( aby potem lepiej się kroiło) .
W tym czasie nagrzewam piekarnik do 160 stopni. Wyjmuję roladkę i kroję na ok. 1,5 cm. paseczki.
Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję roztrzepanym jajkiem,lub mlekiem, polewam delikatnie keczupem i posypuję przyprawą do pizzy.
Piekę 18-20 minut. 160-170 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)
Zapraszam do obejrzenie mojej wiosny i mojego kota w poscie o zupie kalafiorowej .
Bo mój pomocnik jest strasznie niezadowolony, że nikt go nie skomentował : "jaki on piękny " :)