Przepis
przepis na dwie porcje
składniki:
szklanka mleka migdałowego lub zwykłego mleka
1/2 szklanki puree z dyni z TEGO przepisu lub gotowego z puszki
1 dojrzały banan
30 g serka do serników
1/4 łyżeczka cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta imbiru
1 łyżka otrębów pszennych
1 łyżka syropu klonowego lub miodu lub więcej do smaku
1 herbatnik pełnoziarnisty, np Digestive
wykonanie:
Umieśćcie wszystkie składniki oprócz syropu klonowego/miodu w malakserze lub misce blendera i zmiksujcie na gładki koktajl, w razie potrzeby dolejcie odrobiny mleka i ponownie zmiksujcie
Dolecje łyżkę syropu klonowego lub miodu, lub więcej do uzyskania odpowiedniej dla Was słodyczy
Herbatnik pokruszcie drobno palcami lub w moździerzu
Przelejcie smoothie do szklanki, posypcie kruszonym herbatnikiem