Wegańskie batoniki jabłkowo-cynamonowe

Gabriela
28.12.2014 10:34
Wegańskie batoniki jabłkowo-cynamonowe

Przepis

SKŁADNIKI:

100g migdałów

50g orzechów brazylijskich

100g daktyli suszonych

50g suszonych krążków jabłka

70g rodzynek

cynamon

kardamon

PRZYGOTOWANIE:

Daktyle, rodzynki i jabłka namoczyć w wodzie przez 30 minut

Migdały i orzechy zmielić drobno w blenderze

Dodać namoczone owoce z odrobiną wody oraz przyprawy

Blendować do uzyskania kleistej masy

Powstałą masę przełożyć do formy i lekko docisnąć- u mnie keksówka o wymiarach 27x12cm wyłożona papierem do pieczenia

Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny

Po schłodzeniu wyjąć z formy i kroić w prostokąty

Batoniki przechowywać w lodówce

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną