Przepis
Sałatka serowa z papryką to wspomnienie wspaniałego weekendu w Wańczykówce. To tam, po raz pierwszy jedliśmy tę prostą i szybką sałatkę. Po powrocie do domu, musiałam powrócić do tego smaku. Troszkę zmieniłam przepis, ponieważ dodałam paprykę. Smakowało także pysznie :)
Sałatka serowa z papryką
porcja dla dwóch osób
200g sera typu sałatkowego
duże, czerwona papryka
pół łyżeczki ziół włoskich
szczypta soli
szczypta ostrej papryki
100ml oliwy aromatyzowanej bazylią
Ser pokrój w grubą kostkę, paprykę umyj i także pokrój w kostkę. W kubku wymieszaj oliwę, zioła włoskie, sól i paprykę, wymieszaj dokładnie. W misce wymieszaj ser z papryką, dodaj oliwę, ponownie dokładnie wymieszaj i pozostaw w lodówce na ok. 2h. Podawaj z żytnimi grzankami.