Czekoladowy sernik na zimno

Krzysztof
Ciasta
03.11.2014 20:27
Czekoladowy sernik na zimno

składniki: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30 % 300 g gorzkiej czekolady (ja dałam 60 % z biedronki) 3/4 szklanki cukru 2-3 garście mrożonych malin wiórki kokosowe do posypania 150 g herbatników pełnoziarnistych 100 g masła Masło rozpuścić w rondelku i przestudzić. Połowę czekoladowej masy przełożyć do tortownicy i nieco wyrównać, rozłożyć maliny i wyłożyć resztę masy. Serek mascarpone utrzeć z cukrem, dodać przestudzoną roztopioną czekoladę i wymieszać. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2014/03/pyszny-czekoladowy-sernik-z-gorzka.html