Przepis
Przygotowanie :
Mango – umyć , przekroić wzdłuż pestki z obu stron, odcięte kawałki naciąć wzdłuż i poprzek tak by nie przeciąć skórki , następnie łyżeczką wydrążyć kostki miąższu. Można je również obrać zwykłym nożem.
Granat – umyć, Następnie połóż go na desce do krojenia, chwyć mocno w poprzek, lekko ściśnij i ostrym nożem przekrój na pół.Połówkę granatu pochyl, przekrojoną stroną do dołu, nad miską. Wypukłą stroną łyżki lub tępą stroną noża niezbyt mocno uderzaj łupinę – pestki wypadną prosto do miski.Pestki, które zostały w łupinie, wyłuskaj widelcem, łyżeczką lub po prostu wyjmij palcami. ( ja osobiście do deseru dodałam zamrożonego dzień wcześniej granatu)
Musli i jogurt układać na przemian z granatem na samą górę położyć mango i trochę granatu ;)
układałam to w takiej kolejności :
- jogurt
- musli
- granat
- jogurt
- musli
- granat
- jogurt
- mango
- granat