Koktajl mango-brzoskwinia

Ewelina
Koktajle
18.10.2014 19:47
Koktajl mango-brzoskwinia

Przepis

Na Pikniku Smakoszy wielkim powodzeniem cieszył się koktajl mango-brzoskwinia. Z racji, że nie dysponowałam wówczas przepisem w wersji papierowej i nie mogłam Was drodzy smakosze nim obdarować, dziś po przepis zapraszam na blog.

Ten koktajl zawładnął moim smakiem i sercem. Robiłam go już kilkakrotnie w ciągu tygodnia i zrobię jeszcze ! :)

Ja swój koktajl robię na bazie napoju ryżowego Alpro. Szukajcie go w dobrych sklepach. A jeśli nie znajdziecie, zastąpcie chudym mlekiem. Z pewnością też będzie smacznie, choć nieco inaczej smakowo.

Składniki:

* 1 dojrzałe mango

* 2 dojrzałe nieduże brzoskwinie

* 100 ml jogurtu naturalnego

* 300 ml napoju ryżowego Alpro

* 1 łyżeczka cukru ( nie koniecznie, jeśli owoce są mocno słodkie )

Wykonanie:

Owoce umyć, obrać ze skóry. Oddzielić pestki, a miąższ pokroić w mniejsze cząstki.

W malakserze zmiksować owoce, dodać jogurt, raz jeszcze zmiksować. Na koniec wlać napój ryżowy i raz jeszcze wymieszać.

Jeśli koktajl będzie za mało słodki ( choć ja wolę taki mniej słodki ) dodajcie cukier.

UWAGA:

Koktajl najlepiej smakuje mocno schłodzony. Dlatego przed przystąpieniem do pracy oziębcie owoce, jogurt i napój ryżowy ( tudzież mleko ) w lodówce.