Nuggetsy w płatkach kukurydzianych

Kuba
Obiad
11.10.2014 11:17
Nuggetsy w płatkach kukurydzianych

Kawałki kurczaka najpierw moczymy w cieście, następnie panierujemy w panierce i odkładamy na deskę. Płatki kukurydziane wkładamy do woreczka foliowego i zgniatamy ręką, do wielkości jaką chcemy uzyskać, u mnie średnio z jednego płatka zostają 4 części. Smażymy około 5 min, w zależności od temperatury oleju, aż do uzyskania złotego koloru. Następnie wykładamy na papierowy ręcznik by odciekł z mięsa nadmiar tłuszczu. 2. Jajko, wodę, mąkę i przyprawę do kurczaka miksujemy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Powinno go być na tyle, by przykrył każdy kawałek mięsa ( można wykorzystać też frytkownicę).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.pl/nuggetsy-platkami-kukurydzianymi/