Francuskie zawijasy z czekoladą

Krzysztof
Przepisy
17.09.2014 20:33
Francuskie zawijasy z czekoladą

Przepis

Składniki:

1 arkusz ciasta francuskiego

3 łyżki nutelli

3 łyżki mielonych orzechów laskowych

1 jajko

płatki migdałowe

brązowy cukier

Sposób przyrządzenia:

Schłodzone (ale rozmrożone) ciasto francuskie smarujemy nutellą wymieszaną ze zmielonymi orzechami. Składamy je na pół (wzdłuż krótszego boku) i tniemy na ok 2 cm paski. Trzymając za 2 końce zwijamy paski w spiralkę po czym formujemy z nich ślimaczki. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy płatkami migdałów oraz brązowym cukrem. Pieczemy w piecyku rozgrzanym do 200 stopni ok 15 minut.

Smacznego :)

PS. Gdy robi się chłodniej wzrasta apetyt na czekoladę, a taki prosty deser zadowoli każdego łasucha.