Najszybsza i najsmaczniejsza surówka z kapusty pekińskiej

Monika
Sałatki
19.04.2024 11:04
Najszybsza i najsmaczniejsza surówka z kapusty pekińskiej

Sprawdź przepis na prostą surówkę do obiadu. To najsmaczniejsza surówka z kapusty pekińskiej. Jest lekka, ale pełna smaku i pasuje tak naprawdę do większości dań. Sprawdzi się także jako surówka do dań z grilla. Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej? Aby przygotować surówkę z kapusty pekińskiej, należy wymieszać ją z kilkoma prostymi składnikami. Poniżej znajdziesz przepis na surówkę z dodatkiem świeżego ogórka, kukurydzy konserwowej i koperku. Możesz również dodać inne składniki, na przykład drobno posiekaną czerwoną cebulę, paprykę (świeżą lub konserwową), pomidory, starte na tarce jabłko, czy marchewkę. Do surówki z kapusty pekińskiej warto dodać również: sok z cytryny odrobinę …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/najsmaczniejsza-surowka-z-kapusty-pekinskiej/
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Najszybsza i najsmaczniejsza surówka z kapusty pekińskiej

  • Liczba porcji: 2
  • Czas przygotowania: 10 min
  • Szacunkowy koszt: 8 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 100
  • Tłuszcz: 5g
  • Węglowodany: 11g
  • Białko: 2g

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchewka
  • 1 czerwona cebula
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Przepis

Ta surówka z kapusty pekińskiej to prawdziwy hit. Nie tylko jest wyjątkowo smaczna, ale przede wszystkim błyskawicznie prosta i szybka w przygotowaniu. Niezależnie od pory dnia, ta surówka zawsze będzie idealnym dodatkiem do Twojego posiłku. Świetnie sprawdzi się jako przekąska na śniadanie, lekki lunch w pracy czy dodatek do kolacji. Jedyne czego potrzebujesz to kilka prostych składników, które z pewnością znajdują się w Twojej kuchni, a cały proces nie zajmie Ci więcej niż 10 minut. Nie czekaj więc i wypróbuj już dziś! Niezapomniany smak tej surówki z kapusty pekińskiej na długo pozostanie w Twojej pamięci. A może stanie się stałym elementem Twojego menu? Nic tylko próbować!

  • Kapustę pekińską kroimy w cienkie paseczki, marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach, cebulę siekamy w drobną kostkę.
  • Wszystkie składniki wrzucamy do miski.
  • Dodajemy sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy. Można dodać trochę świeżych ziół dla dodatkowego aromatu.
  • Surówkę odstawiamy na 10 minut, aby składniki się przegryzły.
  • Smacznego!