Jeśli zastanawiasz się, co zrobić z sera z wiaderka, polecam sprawdzić przepis na ten pyszny kremowy twarożek. Z kilku prostych składników możesz zrobić naprawdę pyszny twarożek na kanapki! Co zrobić z sera z wiaderka? Z sera z wiaderka możesz zrobić zarówno ciasta i desery, jak i wytrawne potrawy. Najczęściej spotykane są serniki. Jeśli chodzi o przepisy na słono, to oprócz twarożku z ogórkiem i cebulą, na który przepis znajdziesz poniżej, z sera z wiaderka możesz również przygotować wytrawne placuszki lub dodać go do sosu na ciepło (np. pieczarkowego), a także do sałatki (zamiast majonezu). Zobacz przepisy z serem z wiaderka: …
🍴 Smaczny twarożek na kanapki z sera z wiaderka
- Liczba porcji: 4
- Czas przygotowania: 10 min
- Szacunkowy koszt: 10 zł
Informacje o wartości odżywczej
- Kalorie: 150 kcal
- Białko: 12 g
- Węglowodany: 2 g
- Tłuszcze: 10 g
Składniki
- 300 g sera z wiaderka
- 2 łyżki śmietany 18%
- 4 rzodkiewki
- 2 dymki
- sól do smaku
- świeżo mielony pieprz do smaku
Przepis
Czy zastanawiałeś się kiedyś, co zrobić z sera z wiaderka, które pozostało po weekendowych grillach lub imprezach? Mam dla Ciebie wyśmienity i niezwykle prosty przepis na pyszny twarożek na kanapki. Jest to idealne danie na szybkie śniadanie lub lekką przekąskę. Twarożek przygotowany według tego przepisu jest kremowy i pełen smaku - dzięki dodatkowi świeżych warzyw nabiera wyjątkowego, lekkiego charakteru. Co więcej, jest to danie niskokaloryczne, więc nie musisz się obawiać o swoją linię. Twarożek najlepiej smakuje na chrupiącym pieczywie, ale jeśli jesteś na diecie, możesz go podać na sałacie. Przepis jest bardzo prosty i szybki - przygotowanie twarożeku nie zajmie Ci więcej niż 10 minut. To rozwiązanie dla wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe i smaczne jedzenie, ale nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Gorąco polecam wypróbowanie tego przepisu, a ser z wiaderka zyska nowe życie w Twojej kuchni. Smacznego!
- Ser z wiaderka umieszczamy w misce i rozcieramy na gładką masę.
- Do sera dodajemy 2 łyżki śmietany i dokładnie mieszamy.
- Rzodkiewki myjemy, obieramy i drobno siekamy. Dymki kroimy w cienkie plasterki.
- Do masy serowej dodajemy pokrojone rzodkiewki i dymki, mieszamy.
- Dodajemy sól i świeżo mielony pieprz do smaku, wszystko dokładnie mieszamy.
- Twarożek jest gotowy do podania na kanapkach. Smacznego!