Zobacz przepis na bezę, czyli uwielbiany deser z białek! Beza Pavlova z kremem Kinder Bueno dosłownie rozpływa się w ustach. Beza jest doskonałym pomysłem do przygotowania jako deser na rodzinną imprezę, urodziny, czy spotkanie ze znajomymi. Sprawdzi się również jako ciasto na święta. Zobacz też przepis na deser Kinder Bueno w pucharku! Jak zrobić bezę Pavlova z 5 białek? Do przygotowania bezy z 5 białek potrzebujesz: 230 g drobnego cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej i 1 łyżeczkę soku z cytryny. Podczas przygotowywania bezy bardzo ważne jest dokładne ubicie białek z cukrem – dlatego kolejne łyżki cukru powinno dodawać się co …
🍴 Beza Pavlova z kremem Kinder Bueno - Deser marzeń
- Liczba porcji: 6
- Czas gotowania: 120 min
- Czas przygotowania: 20 min
- Szacunkowy koszt: 30 zł
Informacje o wartości odżywczej
- Kalorie: 450 kcal
- Tłuszcz: 20g
- Węglowodany: 60g
- Białko: 7g
Składniki
- 6 białek jaj
- 300g cukru pudru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- 1 opakowanie Kinder Bueno
- 200 ml śmietanki kremówki
- 50g czekolady deserowej
Przepis
Ten przepis to idealne rozwiązanie dla osób, które uwielbiają połączenie słodkości z nutą delikatności. Beza Pavlova z kremem Kinder Bueno to deser, który dosłownie rozpływa się w ustach, a jednocześnie oferuje pełnię bogactwa smaku. Beza przygotowana zgodnie z tym przepisem jest chrupiąca na zewnątrz i cudownie lekka w środku. Kinder Bueno sprawia, że krem jest niepowtarzalny, a dodatek śmietanki kremówki czyni go aksamitnie gładkim. To połączenie jest naprawdę magiczne i warto go spróbować. Przygotowanie bezy wymaga trochę cierpliwości, ale efekt końcowy zdecydowanie jest wart poświeconego czasu. Ten deser jest idealny na specjalne okazje, ale równie dobrze sprawdzi się jako słodki przysmak do popołudniowej kawy. Niezależnie od okazji, Beza Pavlova z kremem Kinder Bueno na pewno zachwyci wszystkich miłośników słodyczy.
- Rozgrzej piekarnik do 120 stopni Celsjusza.
- W dużej misce ubij białka na sztywną pianę. Gdy będą już sztywne, dodawaj powoli cukier puder, ciągle ubijając.
- Kiedy cukier całkowicie się rozpuści, dodaj sok z cytryny i skrobię ziemniaczaną.
- Na blasze do pieczenia wyłóż papier i narysuj na nim okrąg o średnicy około 20 cm. Wyłóż na niego pianę, formując okrąg i lekko wklęsłe środek.
- Włóż bezę do piekarnika i piecz przez 1,5h. Gdy beza będzie gotowa, wyłącz piekarnik i pozostaw ją do wystygnięcia w środku.
- Podczas gdy beza stygnie, przygotuj krem. Ubij śmietankę kremówkę, a następnie podgrzewaj ją w kąpieli wodnej z dodatkiem Kinder Bueno i czekolady, cały czas mieszając, aż czekolada i batoniki się rozpuszczą.
- Gdy beza ostygnie, nałóż na nią krem, udekoruj wedle uznania i podawaj!