Drożdżowe zawijane ciasto z morelami

Monika
Ciasta
18.01.2018 15:47
Drożdżowe zawijane ciasto z morelami

Link do moreli – https://wesoil.pl/bakalie/830-morela-suszone-naturalnie-500g-niesiarkowane.html składniki - 250 g mąki - 200 g suszonych moreli - 5 g drożdży instant - 180 ml mleka (roślinne) - 2 łyżki cukru - 2 łyżki oleju - szczypta soli przygotowanie - Na początku przygotuj rozczyn – drożdże wymieszaj z 50 ml ciepłego mleka, 1 łyżką mąki i 2 łyżkami cukru. Sprawdź najnowsze przepisy - Roślinne źródła witaminy D – dowiedz się, co jeść, aby uzupełnić jej poziom w organizmie - FIT Malinowa chmurka bez pieczenia – niskokaloryczne ciasto! - CHURROS w dwóch wersjach! Churros z piekarnika i smażone – przepis - Wegańska Wigilia i wegańskie Święta – 12 sprawdzonych przepisów bez mięsa, bez nabiału i bez jajek - Jak zrobić sos serowy? Przepis na sos serowy z cheddara - Jak i na co stosować sok z kapusty? 🙂 Przy zakupie suszonych moreli warto sprawdzić, czy na pewno są one niesiarkowane – czyli proces suszenia przebiegał naturalnie. Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Zostaw na około 15 minut w ciepłym miejscu, aby rozczyn wyrósł. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. - Do mąki dodaj wyrośnięty rozczyn, Całość wymieszaj, a następnie dodaj szczyptę soli, 130 ml ciepłego mleka i olej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://viagusto.pl/drozdzowe-zawijane-ciasto-z-morelami-weganskie/